50PLUS: Geef pensioenfondsen meer tijd om te herstellen

dinsdag 24 juli 2018
Thema's:  Blog

De politieke partij 50PLUS wil de pensioenwet zodanig wijzigen, dat pensioenfondsen niet slechts 5 jaar de tijd krijgen om hun financiële positie te herstellen, maar 7 jaar. Op deze manier kan voorkomen worden, dat de grote pensioenfondsen volgend jaar en in 2020 de pensioenenuitkeringen moeten korten.

Pensioenen gaan mogelijk omlaag
Of het met de Nederlandse pensioenfondsen in werkelijkheid goed of slecht gaat: daarover verschillen de meningen. Volgens de regels van het kabinet presteren het pensioenfonds van de Metalektro (PME), het pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), het pensioenfonds voor de ambtenaren (ABP) en de zorg (PFZW) beneden de maat. Althans volgens de geldende regels. Als dat zo blijft, moeten gepensioneerden en werkenden er rekening mee houden dat hun pensioen verlaagd zal worden.

Meer weten over de achtergronden van de dreigende pensioenkorting, lees dan dit artikel op: www.loonvoorlater.nl

 

 31-07-2018 15:59

Prestaties te laag? Strijkstok te plakkerig! ontslaan die oplichters!

31-07-2018 13:46

Jammer dat in deze nieuwsbrief van de KBO Brabant aan de politieke partij 50+ een forum wordt gegeven. Ik wens de redactie van de KBO Nieuwsbrief veel succes toe met een goede afweging van het al of niet plaatsen van artikeltjes met daarbij nota bene het logo van deze politieke partij. Succes

 
Reageer op dit item