AOW stijgt, maar niet te vroeg gejuicht

vrijdag 18 oktober 2019
Thema's:  Blog

Volgens voorspellingen van ABN AMRO zal de AOW in 2020 met 8,3 procent stijgen. Als de cijfers kloppen, wordt het de grootste stijging sinds 1998.
De AOW is gekoppeld aan de stijging van de cao-lonen en de prijzen en die stijgen volgens verwachting relatief fors de komende tijd, meldt de NOS op zijn nieuwssite.

Wat blijft ervan over?
Of er werkelijk aanleiding is voor een juichstemming zal in 2020 pas aan het eind van het jaar blijken. Vaak komen deze voorspellingen niet uit of zijn er in de loop van het jaar tal van onvoorziene ontwikkelingen die de mooi-weer-plaatjes tot slecht-weer-plaatjes maken. Dat de AOW stijgt zegt bovendien niets over de koopkracht. Die kan alsnog tegenvallen als de prijzen meer dan stijgen dan voorzien.

Aanvullend pensioen
Voor mensen met een aanvullend pensioen is er sowieso geen reden tot vreugde. Mochten ze via een stijging van de AOW aan inkomen winnen, door korting op de pensioenen kan dat voordeeltje evengoed weer ongedaan gemaakt worden.23-10-2019 08:08

Wat de pensioenen betreft, is het schandalig dat de rendementen niet meegenomen worden. We worden compleet bedondert door de DNB en zijn handlangers. Voor de rechter slepen die club en door onafhankelijke deskundige eens grondig laten uitzoeken wat de werkelijke situatie is. Dus niet door het clubje Knot/Dijsselbloem.

 
Reageer op dit item