CDA

zondag 22 januari 2017
Thema's:  Blog

Verkiezingsprogramma
Een deel van de ouderen profiteert niet van de aantrekkende economie, aldus het CDA. Het CDA zegt het als een plicht te voelen om op te komen voor deze ouderen met een klein pensioen. Verder lezen we in het verkiezingsprogramma van het CDA niet hoe deze partij aankijkt tegen het pensioenstelsel. We moeten het dus doen met het feitelijke stemgedrag in de achterliggende periode.

Afgelopen 4 jaar.
Het CDA gaf geen steun aan de nieuwe pensioenregels die volgens de organisaties van gepensioneerden negatief uitpakken voor mensen met een aanvullend pensioen. 
De lage rente van dit moment werkt nadelig uit op de aanvullende pensioenen. 
Volgens het CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt wordt de lage rente vooral veroorzaakt door het beleid van de Europese Centrale Bank. 
Hij heeft het kabinet gevraagd te onderzoeken of de ECB met dit beleid niet het boekje te buiten gaat en erop aangedrongen de bank tot de orde te roepen. 
De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. Bij de algemene beschouwingen van 2016 in de Eerste Kamer steunde het CDA een motie van 50-PLUS waarin de regering werd gevraagd pensioenkortingen te voorkomen. De motie haalde geen meerderheid.  

Visie in het kort:
•    Pensioenstelsel is een Nederlandse zaak, de Europese Unie moet daarop geen invloed krijgen. 
•    De solidariteit moet behouden blijven, d.w.z. jong en oud delen gelijkelijk in de risico’s en de voordelen
•    Collectief beleggen blijft bestaan
•    ZZP-ers krijgen alleen de volledige zelfstandigenaftrek als ze geld opzijleggen voor pensioen.

Het CDA voerde de afgelopen 4 jaar een pensioenvriendelijk beleid en krijgt van ons een groene duim omhoog.

 

 

 

 07-02-2017 11:57

Waarom komt het CDA niet op voor alle pensioengerechtigden en niet alleen voor ouderen met een klein pensioen. Toen ik begon met mijn pensioenopbouw aanving werd beloofd dat dit waardevast zou zijn. Inmiddels ervaren wij nu een dikke 15 % waardeverlies!! Ik ben het 100% eens met dhr Omzigt: ECB is hieraan schuldig Steeds meer Euro's bijdrukken en de rente extreem laag houden om uitsluitend de landen met grote schulden mogelijk uit de schuldenlast te bevrijden.

 
Reageer op dit item