Geef je spaarpot niet zomaar weg!

zondag 10 september 2017
Thema's:  Blog

Misschien denk je als “werkende”: met mijn  pensioen houd ik me niet bezig. Dat komt straks wel. Het kan zijn, dat je je vertrouwen in het pensioenstelsel kwijt bent, “omdat gepensioneerden het geld opeten van de werkenden”. Misschien denk je: “Als ik straks aan de beurt ben zit er niets meer in de pensioenpot”. 

Als je er zo tegenaan kijkt zou je wel eens het slachtoffer van “mediaframing” kunnen zijn. D.w.z.; slachtoffer van een voorstelling van zaken die  (sommige)  politieke en zakelijke partijen geven om zo de rode loper uit te leggen voor wijzigingen in het pensioenstelsel die niet zozeer in jouw belang zijn, maar andere belangen dienen. 

Daarom kun je je maar beter wèl verdiepen in de pensioendiscussie en wat er op de achtergrond gebeurt met de ruim 1200 miljard euro (jawel!) die er in de pensioenspaarpot zit. Zie het als een investering in je toekomst. Die geef je niet zomaar weg!

Wil je op een begrijpelijke manier geïnformeerd worden. Volg dan www.loonvoorlater.nl, een website met toegankelijke informatie over de pensioendiscussie: voor het geval je leven je na je pensionering ook nog lief is.

  
Reageer op dit item