Gepensioneerden van AkzoNobel: verhoog ons pensioen!

zondag 4 maart 2018
Thema's:  Blog

Maak indexering van de pensioenen van 18.000 gepensioneerden van AkzoNobel in de toekomst weer mogelijk; dit moreel appèl doet de Vereniging van Gepensioneerden van AkzoNobel namens de Ledenraad op de Raad van Bestuur en de Directie van het bedrijf.
Het pensioenfonds vraagt het bedrijf om een lening van 400 miljoen euro om verhoging van de pensioenen mogelijk te maken.

13% Koopkracht ingeleverd
Indexering is naar de mening van de VGAN noodzakelijk als compensatie voor de gestegen kosten van levensonderhoud. In een brief wijst voorzitter Ferd Claassen erop, dat de deelnemers aan het pensioenfonds al minstens 10 jaar geen volledige compensatie hebben gekregen voor de gestegen prijzen. Daardoor hebben ze zo’n 13% aan koopkracht ingeleverd.
Het achterblijven van de indexering is toe te schrijven aan de strenge overheidsregels met betrekking tot de pensioenen. Het bestuur van de Vereniging van Gepensioneerden vindt het niet terecht dat het bedrijf zich daarachter verschuilt. “Dat ontslaat uw bestuur niet van de morele verantwoordelijkheid om mee op te komen voor de belangen van de 18.000 gepensioneerden”, aldus Ferd Claassen

Lening
De gepensioneerden vragen het bedrijf om een tijdelijke lening om indexering mogelijk te maken, een verzoek dat ook door de vakorganisaties wordt ondersteund.
Zodra de dekkingsgraad van het pensioenfonds weer voldoende is gestegen, zal het pensioenfonds het geld weer terugbetalen.
Aan financiële middelen zal het AkzoNobel niet ontbreken nu een aanzienlijk deel van de onderneming verkocht zal worden of naar de beurs wordt gebracht.

Meer informatie? Ga naar. www.vgan.nl   06-03-2018 21:04

Een pensioenfonds dat in de jaren ‘80 tot en met 2000 Akzo (Nobel) buitengewoon genereus op de been heeft weten te houden verdient een tegenprestatie. Met honderden miljoenen euro’s. Gênant als een RvB/RvC dit wensen te “vergeten”.

04-03-2018 14:25

top

04-03-2018 14:07

Wie hebben AkzoNobel groot gemaakt? De aandeelhouders of de gepensioneerden? Dus AkzoNobel, maak een gebaar naar de gepensioneerden!! Bas van den Engel

 
Reageer op dit item