GroenLinks (en 50PLUS): géén korting op pensioenen

maandag 4 februari 2019
Thema's:  Blog

Tot nu toe heeft GroenLinks politieke standpunten ingenomen die niet bepaald pensioenvriendelijk genoemd kunnen worden. Dat de aanvullende pensioenen al jarenlang niet aan prijsstijgingen zijn aangepast en veel gepensioneerden daardoor behoorlijk wat koopkracht hebben ingeleverd, leek de GroenLinksers niet echt te deren. Onder druk (in dit geval van de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019) wordt alles vloeibaar en heeft ook GroenLinks de positie van ouderen ontdekt als belangrijk dossier.

Dit ziet GroenLinks woordvoerder Paul Smeulders als zijn prioriteiten:

  • De strenge pensioenregels moeten zodanig worden aangepast dat korting op de pensioenen kan worden voorkomen. GroenLinks trekt bij dit streven samen op met 50PLUS, de partij die zich voor dit onderwerp al langer inspant.
  • GroenLinks wil dat werkgevers en opdrachtgevers pensioenpremie gaan betalen voor iedereen die voor ze werkt, ook als het gaat om zzp-ers. Dat flexwerkers nu niet investeren in hun pensioen leidt volgens Smeulders op termijn tot armoede.
  • De AOW-leeftijd mag niet verder worden verhoogd, zolang daarover geen bevredigende afspraken zijn gemaakt. Mensen met een zwaar beroep moeten tijdig kunnen stoppen met werken.
  • Er liggen nu twee initiatieven om korting op pensioenen te voorkomen. De initiatiefwet van het 50PLUS-kamerlid Martin van Rooijen en een initiatiefwetsvoorstel van Groen Links


04-02-2019 23:39

We kennen nog zo een partij. De PvdA van Asscher heeft ons eerst alles afgepakt samen met de vvd en nu ineens is het zgn schandalig dat de Pensioenen niet geïndexeerd worden !

04-02-2019 21:32

Als je samen optrekt hoef je niet een eigen wetsvoorstel in te dienen. Dit riekt naar zieltjes winnen. Opportonistisch gedoe..

 
Reageer op dit item