KNVG/NVOG roepen minister via STER op tot overleg

woensdag 27 februari 2019
Thema's:  Blog

De gepensioneerdenkoepels KNVG en NVOG gaan minister Koolmees van sociale zaken via STER-spotjes oproepen om ouderen (en jongeren) toe te laten aan de tafels waar wordt onderhandeld over de toekomst van het pensioenstelsel.
Het is beide organisaties (300.000 leden) een doorn in het oog dat er wel over maar ook zonder gepensioneerden wordt gesproken.

Zoeken naar breed draagvlak
KNVG-voorzitter Joep Schouten vindt dat de sociale partners en de overheid volkomen voorbij gaan aan het snel afnemende vertrouwen in het pensioenstelsel. ‘De onderhandelaars dreigen elke kans op een breed maatschappelijk draagvlak te verspelen. Bij de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel zitten werkgevers en werknemers met het kabinet aan tafel. Jongeren en ouderenorganisaties zijn daar niet vertegenwoordigd, terwijl het over hun geld gaat’. Er zal alleen een breed draagvlak voor aanpassing van het pensioenstelsel komen als alle direct betrokkenen kunnen meepraten, zeggen KNVG en NVOG. De STER-spots zullen vanaf 1 maart worden uitgezonden via NPO Radio 1, 4 en 5. 
Reageer op dit item