Martin van Rooijen (KNVG): Koopkrachtreparatie ouderen inzet van strijd.

dinsdag 23 augustus 2016
Thema's:  Blog

“Niet doen”, zeggen Telegraaf-commentator Martin Visser en Mathijs Bouman van RTL-z over de plannen van het kabinet om het koopkrachtverlies van gepensioneerden te compenseren. Ze vinden dat het kabinet NIET moet  repareren wat ouderen door pensioenkortingen en het uitblijven van indexering zijn misgelopen.

Inkomensachteruitgang komt door kabinet
Maar...die inkomensachteruitgang heeft niet in de eerste plaats met de pensioenen te maken, zegt Martin van Rooijen, voorzitter van de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden (KNVG).  Weliswaar wordt er niet geïndexeerd, maar de inflatie is vrijwel 0, dus dat heeft op dit moment geen negatieve invloed op de koopkracht. En de kortingen op de pensioenen zijn nog niet in de koopkrachtplaatjes verwerkt.  
Het pensioenargument wordt daarmee naar zijn mening misbruikt om stemming te maken jegens ouderen. Dat ouderen hun inkomens hebben zien verslechteren heeft vooral te maken met kabinetsbeleid, volgens de KNVG-voorzitter. En daarom is reparatie van de koopkracht terecht, ook om een eind te maken aan het verschil in behandeling tussen werkenden en niet werkenden.

Kabinet deed niets voor ouderen
“Het kabinet heeft in de gehele kabinetsperiode niets structureels gedaan voor de koopkracht van ouderen. Maar nu de verkiezingen in zicht komen hopen VVD en PvdA de stemmen van ouderen te kopen met een eenm,alige verkiesingsfooi”. Als er geen verkiezingen zouden zijn, zouden de regeringspartijen ouderen aan hun lot overlaten, is de overtuiging van de KNVG-voorzitter.
Naar de mening van Martin van Rooijen worden ouderen door het kabinet en de gedogers Groen Links en D66  tot nu toe anders behandeld dan werkenden. “Belastingverlagingen voor werkenden zijn permanent, die voor ouderen eenmalig”.
Hij waarschuwt zijn achterban niet in de beloften van dit kabinet te trappen: “Aan de ouderen wordt bij de verkiezingen een keer aandacht gegeven en daarna worden ze weer in de kou gezet”.

Zie het commentaar van Martin Visser, Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/tv/dft/nieuws/26419652/___Zo_lust_ik_er_nog_wel_een_paar____.html

Zie het commentaar van Mathijs Bouman: http://www.rtlnieuws.nl/economie/laatste-videos-z/ouderen-compenseren-onzin24-08-2016 20:31

Gepensioneerden weten welke politieke partijen hen als niet nuttig bezien. Wat er in de verkiezingstrijd gezegd wordt heeft geen draagvlak binnen vvd, pvda, d66, cu, gpv, groen links. Blijven er nog enkele over waar de gepensioneerde op moet stemmen waarbij ook 50plus de voorkeur heeft zij het dat die partij versterking behoeft met meer overtuigende kennis.

 
Reageer op dit item