Nederlanders zijn onduidelijkheid rond pensioen beu

zondag 11 februari 2018
Thema's:  Blog

Volgens het onderzoeksbureau Motivaction, dat onderzoek deed in opdracht van Aegon, zijn Nederlandse werknemers de discussie over een nieuw pensioenstelsel beu.

Steun kalft af
Daarmee kalft volgens dit onderzoek de steun voor verplichte deelname aan een pensioen af. Nog maar 44% van de Nederlanders is voor verplichte pensioenopbouw via de werkgever, aldus dit Motivaction/Aegon-onderzoek.

Heft in eigen hand
6 Van de 10 Nederlanders willen zelf kunnen bepalen bij wie zij hun pensioen opbouwen. De onduidelijkheid over wat iemand aan pensioen terugkrijgt van iedere euro inleg is de afgelopen jaren toegenomen. Was dit in 2015 voor 47% onduidelijk, in 2017 tast 62% daarover in het duister.

Zekerheid
Volgens dit onderzoek kiezen Nederlandse pensioendeelnemers voor “zekerheid”. 44% Wil graag zekerheid over het bedrag waar men op de pensioendatum op kan rekenen. 29% Is bereid meer risico te nemen en hecht niet zo aan zekerheid m.b.t. de einduitkering. Deze groep kiest wel voor indexering, dus meegroeien van de pensioenen met de prijsstijging.

De resultaten van dit onderzoek zijn gepresenteerd op een congres van Aegon en de Vrije Universiteit. Er werden 1000 mensen voor ondervraagd.11-02-2018 15:14

Het zou een vooruitgang zijn als een politicus niet ongefundeerde uitspraken meer zouden doen. Een eigenpensioenpot levert nooit meet pensioen op. Helaas ben ik geen politicus tegengekomen die dit durft te zeggen!!! Waarom dan toch een eigen pensioenpot? Lees wat er allemaal met een eigenpensioenpot gedaan kan worden op: http://www.a2opinie.nl

 
Reageer op dit item