Ouderen met alleen AOW hebben het moeilijk

zondag 17 februari 2019
Thema's:  Blog

3 procent van de ouderen in Nederland leeft volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau onder de armoedegrens. De half miljoen ouderen die alleen moeten rondkomen van AOW hebben het niet breed. Rondkomen lukt onder normale omstandigheden, maar zijn er tegenvallers op het gebied van gezondheid en wonen, dan kan ook deze groep nauwelijks rondkomen.

Tekort
Ouderen die met tegenvallers worden geconfronteerd komen maandelijks 200 euro tekort, echtparen en samenwonenden zelfs 400 euro. ‘Het gevolg is dat veel van deze ouderen vereenzamen en bezuinigen op zaken waar eigenlijk niet te bezuinigen valt, zoals één fatsoenlijke warme maaltijd per dag’. Dit zeggen Corrie van Brenk (50PLUS) en Hans van Dijk, voormalig PvdA-wethouder in de gemeente Gemert-Bakel in het Algemeen Dagblad van 16 februari 2019. 

Artikel lezen? Klik hier.

Rapport ‘Kwetsbare Ouderen’ (SCP)

 19-02-2019 16:45

Er zijn ook pensioenfondsen, Zoals die van het beroepsgoederenvervoer, die opeens besluiten om het pensioen te laten ingaan op 68jarige leeftijd. Terwijl aow leeftijd 67 jaar en 3mnd is. Mag dat zomaar? Dan zit je ook onverwacht met een gat van 9 maanden.

 
Reageer op dit item