Ouderen net zo fit als jongeren

donderdag 11 januari 2018
Thema's:  Blog

Dat de vaardigheden om nog bij te leren verdwijnen bij het ouder worden is een stelling die niet klopt. De mogelijkheid om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden blijft ook op latere leeftijd. Bij elke leeftijd hoort dat je in sommige dingen goed bent en in andere weer niet. Dat geldt voor jong en het geldt voor oud. Er is niet een bepaalde leeftijd waarvan gezegd kan worden: “dan ben je op je top”.

Bron
Dit blijkt uit een onderzoek, waarvan de resultaten worden gemeld op de website van APS, de Association for Psychological Science.

Jongeren zijn snel, ouderen meer geconcentreerd
Jongeren blinken uit in snelheid en flexibiliteit als het gaat om het verwerken van informatie, maar ouderen zijn er juist weer goed in om gefocust te blijven. Ze hebben een betere concentratie.

Geluksgevoel neemt toe met ouder worden
De onderzoekers ontdekten nog een andere merkwaardige tegenstelling. Al gaat het ouder worden gepaard met lichamelijke gebreken, toch neemt het geluksgevoel op latere leeftijd toe. Mensen van 70 die fysiek nog gezond zijn, zijn geestelijk gemiddeld even fit als een 20-jarige, aldus het onderzoek.

Hele onderzoek lezen? Klik hier. 

 

  
Reageer op dit item