Professor Hans van Meerten pleit voor Europees pensioen.

maandag 22 augustus 2016
Thema's:  Blog

Pleegt de Europese Unie een (toekomstige) aanslag op onze pensioenen of doen ze het in Brussel zo slecht nog niet als het om dit dossier gaat? Volgens pensioendeskundige prof. dr. Hans van Meerten is Europa goed bezig met de hervorming van de pensioenen. Hij zegt dat in een artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Nationale politici laten het afweten
In de visie van Hans van Meerten moeten de pensioenen hervormd worden om betaalbaar te blijven. Die hervormingen worden door de pensioenlobby in de lidstaten bemoeilijkt. Hij deelt niet de opvatting van de pensioencritici in Nederland  “dat de jongens in Brussel aan ons pensioengeld gaan zitten”.

Lof voor EU
In de visie van Hans van Meerten is het door de grote verschillen van mening vrijwel onmogelijk dat de lidstaten zelf met pensioenhervormingen komen. Daarom pleit hij voor een EU-pensioenregeling die los staat van de lidstaten. Professor Van Meerten juicht de pensioenontwikkelingen op Europees niveau dan ook toe.  “Uit Den Haag lijkt de hervorming van ons pensioenstesel niet te komen”, zo concludeert hij

Hele artikel lezen? http://www.rd.nl/opinie/eu-goed-bezig-met-hervorming-pensioenen-1.111737102-09-2016 11:22

Pensioengeld laten beheren door de financiële wereld? De bankenwereld blijft roven zijn nergens verantwoordelijk voor 220 miljard van Bos. Begin met hervormingen daar wettelijke eisen aan toezichthouders e.d.. Dan 1 centraal punt voor pensioenen met een goed doorgewerkt plan gekozen mensen voor bestuur die hun sporen verdiend hebben en geen nevenbaantjes hebben. Het kopen van gunsten ligt altijd op de loer.

 
Reageer op dit item