Rigoureuze ingreep pensioen slecht voor vertrouwen

vrijdag 12 mei 2017
Thema's:  Blog

Verander het pensioenstelsel niet al te rigoureus, want dat zal ten koste gaan van het vertrouwen bij de burger. Die oproep doen KNVG-voorzitter Joep Schouten en NVOG-voorzitter Jaap van der Spek (twee organisaties van gepensioneerden) aan de politiek.

Verslechtering
Ze doelen op het aanstaande advies van de SER, dat vermoedelijk in de richting van persoonlijke pensioenpotjes gaat. Daarnaast zijn er verschillende politieke partijen, die ook nog eens de pensioenopbouw willen beperken. D66 gaat daarin het verst. Werknemers met een brutosalaris van 54.000 euro zouden in de toekomst de pensioenpremie niet meer mogen aftrekken als het aan de democraten ligt. Die salarisgrens werd vorig jaar al verlaagd en ligt op dit moment op 100.000 euro.

Temporiseren
Verder pleiten beide voorzitters ervoor om het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd te temporiseren, omdat het voor oudere werknemers nu al vrijwel onmogelijk is om aan een baan te komen. Joep Schouten en Jaap van der Spek doen hun oproep in een artikel in het dagblad Trouw.

Hele artikel lezen? Klik hier!

  
Reageer op dit item